Een grap over een grap over terrorisme (Niet om te lachen)

Een grap over een grap over terrorisme (Niet om te lachen)

A.: “Ik weet een grap over bestrijding van terrorisme.”

B.: “Hoe ernstiger het onderwerp, hoe sterker een grap moet zijn. Over kleinigheden is het makkelijk lollig doen, maar humor verdraagt zich slecht met zaken van leven en dood, of je moet je wel heel komisch uit de hoek komen. Maar vertel…”

A.: “Een Engelsman, een Nederlander en een Amerikaan hebben het over terrorismebestrijding.

De Engelsman zegt: Wij doen net alsof er niets aan de hand is. Terroristen zijn erop uit ons schrik aan te jagen; als wij laten zien dat we ons niet bang lang laten maken, slagen ze dus niet in hun opzet. De ‘stiff upper lip’ is ons anti-raket wapen.

De Nederlander zegt: Als je doet alsof er niets aan de hand is, loop je gevaar dat het terrorisme verder om zich heen grijpt. Je moet problemen aanpakken, niet doen alsof er geen probleem bestaan. Terrorisme komt voort uit extreme onverdraagzaamheid, en dat extremisme proberen wij met wortel en tak uit te roeien. Weg met het ‘alles kan en alles mag’ van de linkse kerk, weg met de toegeeflijkheid jegens iedereen die intolerant is tegenover de rechtstaat en onze liberale beginselen. Acceptie van onze normen en waarden, daar streven we naar, dat is ons anti-raket wapen.

De Amerikaan zegt: Terrorisme is een mondiale aangelegenheid. Wat heb je eraan om als land eigenhandig maatregelen te nemen? Dreiging van ge├»mporteerde terreur blijft bestaan. Nee, je moet internationaal optreden en wereldwijd consequent straffen en belonen. Straffen door terrorisme hard aan te pakken, belonen door democratie en welvaart in te voeren. Dat zijn onze anti-raketwapens. En je ziet hoe succesvol wij daar mee zijn in Irak…”

B.: “En wat is nu de grap? De Amerikanen zijn al net zo min succesvol in hun ‘War on Terror’ als de Engelsen en Nederlanders met hun terrorismebestrijding. Ik kan er niet om lachen…”

A.: “Terroristen wel.”

Deel:

Geef een reactie