The continuing story of Hill and Bill (Feiten en ficties)

Er waren eens een duivelin Hillary en een mens Bill. Ze hadden een tomeloze ambitie gemeen. Hillary was misschien wel nog ambitieuzer dan Bill, maar hij was van de twee het meest begaafd. Daarom offerde Hillary haar carrière op aan die van Bill. Een waar duivelspact: zij wendde al haar krachten aan om hem macht en roem te bezorgen, op voorwaarde dat ze in alles mocht delen.

Het pact had succes: hij werd de machtigste man van de wereld en zij de machtigste vrouw. Maar hij wilde meer en bedroog haar met de ene vrouw na de andere. Een normaal mens had haar echtgenoot gekwetst verlaten, een hoogstaand mens had hem uit liefde vergeven. Maar Hillary was een duivel, en niet in staat tot andere emoties dan de bekende zeven zonden – trots, jaloezie, boosheid, luiheid, begeerte, onmatigheid en lust. Zij bleef bij Bill: “I have invested too much in this marriage” en een scheiding zou haar investeringen in een klap in waarde hebben doen dalen.

Totdat Bill weer eens over schreef was gegaan, deze keer met ene Monica. Tot dan hadden de meeste mensen hem als halfgod – brave burger – en ook nog eens saxofonist gezien, maar nu brak zijn ware persoonlijkheid door zijn imago heen. En een publiek persoon hoeft zijn billen maar aan één Monica te branden en hij zit de rest van zijn carrière op de blaren.

Hillary overwoog toen of ze het contract dat ze met Bill had te verscheuren. Maar ze zag dat ze als bedrogen echtgenote een machtige troef in handen had om haar populariteit te vergroten. Ze nam de rol op zich van tragische heldin, die langzaam overeind krabbelde na ‘Monica-gate’ en haar krachten hervond om mee te doen de race om het senatorschap van de staat New York – een race die zij met gemak won (want in New York worden bestuurders op hun kennelijke karakter beoordeeld en niet op hun bewezen bestuurlijke kwaliteiten). En zo wist Hillary eindelijk op eigen kracht een succes van haar leven te maken.

Eind goed al goed? Niet helemaal, want zoals elke succes-film een ‘sequel’ heeft, kent ook dit verhaal een vervolg. Hill heeft namelijk serieuze plannen om een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap. Het moet de ultieme wraak op Bill worden.

Geïnspireerd op de boeken ‘Mijn leven’ van Bill Clinton en ‘Memoires van een First Lady’ van Hillary Clinton. Helaas staat in geen van beide boeken wat ze werkelijk voor elkaar voelen, dus we moeten maar wat verzinnen.

Deel:

Geef een reactie