Wereldnieuws uit Hilversum: een koninklijk huwelijk

Ere wie ere toekomt: wat had het NOS journaal dit weekend een primeur! Zo belangrijk dat de NOS er de helft van de journaaltijd voor inruimde. Zo belangrijk dat hare koninklijke omroephoogheid Maartje van Weegen naar de televisiestudio was afgedaald. Zo belangrijk dat het nieuws Mozambique flink moest worden ingekort.

Wat kan ons die overstroming en die doden in dat verre land ook schelen. Word je alleen maar neerslachtig van. Waarom laten ze al die rampen niet over aan CNN? Hoeven wij er tenminste niet naar te kijken.

Geef ons maar nieuws over beroemdheden. Vertel ons vooral alles over het Nederlandse koningshuis. Hun wederwaardigheden vormen een ‘reality soap’, met meer aantrekkingskracht dan Big Brother. We kunnen geen genoeg krijgen van de aftakeling van Bernard en de hoedjes van Beatrix. Het liefdesleven van Willem Alexander – de Ruud van de Oranjes, de koninklijke knuffelbeer – is ons dagelijks brood.

Ja, ons bestaan zou leeg en zinloos zijn zonder de koninklijke hoogheden. Maar gelukkig is er de komende maanden nieuws genoeg: “Prins Bernhard junior gaat trouwen”, zo onthulde het NOS Journaal.

Stop the press!

Woodward en Bernstein in Hilversum hebben secuur werk verricht. De prins en zijn verloofde Annette Sekrève leven samen op een woonboot in Amsterdam, onthulde het journaal. Het stel gaat op 6 juli voor de wet trouwen en ‘twee dagen later, op 8 juli’ voor de kerk. Annette – 27 jaar oud, afkomstig uit Den Haag – is de oudste van drie dochters, met gescheiden ouders.

Read all about it!

Een alerte Maartje van Weegen merkte op dat Bernard en Annette ‘redelijk ontspannen’ waren tijdens de persbijeenkomst ter gelegenheid van hun huwelijk. Een journalist vroeg hem hoe hij het huwelijksaanzoek had gedaan. “Dat was enige tijd geleden”, ontweek hij redelijk ontspannen. de vraag. Zij vertrouwde de televisiekijker redelijk ontspannen toe dat het heel romantisch was geweest.

Wij wachten met spanning af op nadere berichten over het koninklijk huis. Vooral over dat andere sprookjespaar: Maxima en Willem Alexander. En hopelijk besteedt het journaal aan de bekendmaking van hun huwelijk straks een hele uitzending. Laat het echte nieuws maar zitten.

Column voor Freeler

 

Deel:

Geef een reactie