Sex op Schiphol

Ook altijd gedacht dat in het verenigde Europa ‘vrij verkeer’ van goederen en diensten bestaat? Vergeet het maar. Onlangs maakte nachtclub Yab Yum bekend dat het straks – na de opheffing van het bordeelverbod in de loop van 2000 – een vestiging wil openen op Schiphol. “Geen ruimte”, reageerde de luchthaven. Onzin natuurlijk, want zoals bekend gaat Schiphol de komende jaren flink uitbreiden. ‘Vrij verkeer’? Niet van geslachtsverkeer!

Jammer, die preutse reactie van Schiphol. Want voor zakenmensen zou het natuurlijk een uitkomst zijn om daar een vestiging van de gerenommeerde seksclub te hebben. Voor mij en mijn zakenrelaties, bijvoorbeeld. Ik begin onderhand flink genoeg te krijgen van alle verkeersopstoppingen in de Amsterdamse binnenstad.

Yab Yum is een voor automobilisten vrijwel onneembare vesting geworden – en dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. De wallen zijn helemaal ongastvrij. Of denken ze daar soms dat ik voor m’n lol tussen de opgeschoten voetbalsupporters ga winkelen? Sommige van mijn zakenrelaties komen alleen naar Amsterdam voor de sex. Voor hen zou het een uitkomst zijn als ze Schiphol niet hoefden te verlaten: de luchthaven als plaats van bestemming. Helemaal mooi zou het natuurlijk zijn als ze ook bij Yab Yum tax free konden inkopen…Jammer, jammer, jammer.

Of vergis ik mij, en wil Yab Yum helemaal geen sex op Schiphol? De nachtclub heeft bekendgemaakt dat het wachtende passagiers een relaxservice wil bieden. Met eten en drinken, met een massage, maar zonder de gebruikelijke nabehandeling. Ik geloof er niets van. Het zou ook dom zijn. Relaxen? Massage? Eten en drinken? Daarvoor kan ik ook terecht in de lobby van de luchthaven. Of desnoods ga ik naar een van de belendende Hotels – daar kan ik zwemmen, fitnessoefeningen doen of me in de sauna laten gaar koken. Nee, het enige waar het op Schiphol aan schort is vlees. En dan bedoel ik niet de overigens uitstekende Whoppers van Burger King.

Column voor Freeler

 

 

Deel:

Geef een reactie