Sex uit een pleistertje

“Geen zin in sex? Pleister erop!”, lees ik in een nieuwsberichtje van het ANP. “Als vrouwen weinig zin hebben in seks kan dat liggen aan het niveau van het mannelijke hormoon testosteron in hun bloed. Binnenkort kunnen vrouwen een pleister krijgen dat het hormoon testosteron langzaam afstaat en het libido doet stijgen. Een Britse gynaecoloog verwacht dat de pleisters een revolutie in het seksleven teweeg zullen brengen.”

Goed nieuws? Voor ons mannen – ja. Wij zien natuurlijk niets liever dan dat vrouwen seksuele honger van vrouwen toeneemt. Lopen ze ons ook eens achterna. Worden wij ook eens versierd. Worden wij ook eens mee het bed ingesleurd. Zijn wij niet meer de enigen die worden geregeerd door onze lustgevoelens.

Maar of vrouwen hiermee zo blij moeten zijn?

Dames, weet u wel hoe erg het is om de hele dag door aan sex te moeten denken? Weet u wel hoe het is om aan niets anders, om elke dag te moeten? Ik zou me wel twee keer bedenken voor ik zo’n pleister opdeed.

Voor je het weet lijd je aan eenzelfde sexverslaving als het mannelijke deel van het menselijke ras. Met de overbekende symptomen: smakeloze schuine grappen, opdringerig gedrag en vooral die eeuwige rusteloosheid zolang het jeukt in het kruis. En dan nog te zwijgen over de bijwerkingen van testosteron. Agressie, haaruitval – noem maar op.

Hoe minder behoefte je hebt aan sex, hoe gelukkiger je bent. Wat moet het rustig zijn als je bevrijd bent van je begeerten! Wat moet er dan veel te genieten zijn! Eindelijk eens wandelen over het strand en genieten van de natuur zonder steeds door bijgedachten te worden lastig gevallen. Eindelijk eens een boek lezen zonder je af te vragen waar de beloofde pikante scènes blijven. Eindelijk eens alleen naar bed om te slapen. Eindelijk bevrijd van sex.

Kortom, dames, wees verstandig: laat die pleister aan u voorbij gaan. Er is al te veel testosteron in de wereld.

En (heren) doktoren: kan er geen oestrogeenpleister komen?

Column voor Freeler

Deel:

Geef een reactie