Sieg Geil!

De anders zo vriendelijke telecomaanbieder Ben is boos. Bellers bij Ben kunnen sms-berichten versturen naar de teletekstpagina ‘Mobilsjov’ van TMF. De sms-jes zijn zo vaak racistisch dat het Antidiscriminatiebureau Zaanstreek heeft geklaagd. Ben overweegt zelfs racistische klanten aan te geven bij justitie, lees ik in het vliegtuig van Mexico naar Schiphol.

‘Sieg Geil’, deelt Adolf Hitler mede op de Mobilsjov-teletekstpagina. Zijn racistische grappen leidden tot scheldpartijen met andere gebruikers. Verder gaan veel boodschappen over seks en over de staat van elkaars geslachtsdelen. Onbenullig, zou je denken. Niets om je over druk te maken.

Ben ziet dat anders. Het bedrijf heeft de controle op de teksten verscherpt, en dreigt zelfs klanten aan te geven bij justitie. Als ‘Pointman’ zegt “Beetje een oorlogssfeertje hier, waar is de GE(IL)zelligheid?”, dan grijpt een ‘administrator’ in namens Ben: “POINTMAN is geblokkeerd wegens overtreding…”

Nederland op zijn smalst.

Nee, dan Mexico.

In Mexico City zijn onlangs twee politieagenten gearresteerd omdat ze smeergeld hebben aangenomen van straatjongeren. Die probeerden geld te verdienen met het wassen van voorruiten van auto’s. Dat lukte aardig, maar het ging ze niet snel genoeg. Dus kochten ze de agenten die het verkeer regelden bij een grote rotonde om: zij in ruil voor een commissie moesten het verkeer vertragen, zodat de automobilisten een makkelijke prooi vormden voor de jongeren.

Het duivelse plan schijnt enkele maanden goed te hebben gewerkt. Totdat er geen doorkomen meer aan was in de binnenstad van Mexico-City. Toen hebben de autoriteiten de oorzaak van alle verkeersopstoppingen opgespoord, en al snel kwamen ze uit bij de twee corrupte agenten. Met binnenzakken die uitpuilden van de peso’s van de straatjongeren zijn zij afgevoerd.

Mexico op zijn smalst. Zelfs de kleine criminaliteit is daar piepklein.

Nee, dan Nederland.

 

Column voor Freeler

Deel:

Geef een reactie